Terapiaan paikkakunnasta riippumatta


Lyhytterapia Helsinki, Turku, Tampere & koko Suomi


Etävastaanotto mahdollistaa ajanvarauksen ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan miltä tahansa paikkakunnalta oletpa sitten Helsingissä, Turussa, Tampereella tai ulkomailla. Tarvitset vain internetyhteyden sekä mobiililaitteen.

"Missä vastaanotto sijaitsee?"

Etävastaanottoni sijaitsee sinun kotisohvallasi tai toimistopöytäsi ääressä. Ihan missä vain paikassa, joka tuntuu luontevimmalta sinulle. Näemme ja kuulemme toisemme videopuhelun välityksellä.

"Miten teen ajanvarauksen vastaanotollesi?"

Voit lähettää tekstiviestin puhelimeeni. Soitan sinulle kun vapaudun ja voimme sopia puhelimitse molemmille sopivan ajankohdan tapaamiselle. Mikäli sinulle on luontevampaa lähestyä sähköpostitse, saat yhteyden minuun yhtä hyvin siten.

"Onko sinulla vapaita aikoja?"

Maanantai- ja torstaipäivissä on vapaita aikoja.

"Mitä on ratkaisukeskeinen lyhytterapia ?"

Tämä terapian muoto on sopiva kenelle tahansa, joka kokee tulleensa jonkin haastavan tilanteen eteen jossa tarvitsee tukea. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on luottamuksellista, matalan kynnyksen palvelua, johon liittyy ennaltaehkäisevä terapeuttinen keskustelu.

Ratkaisukeskeisyydellä tarkoitetaan sitä, että yhdessä keskustellen haetaan keinoja, joilla voi päästä pienin askelin eteenpäin nykyisestä tilanteesta. Keskusteluissa keskitytään nykyhetkeen ja tuleviin tavoitteisiin. Ei niinkään menneisyyteen.

Terapeutin rooli keskustelussa on olla keskustelukumppani, jonka kanssa yhteistyössä asiakas pääsee rakentamaan toimivia ratkaisuja hänelle sillä hetkellä pinnalla oleviin asioihin. Lyhytterapia on nimensä mukaisesti lyhytkestoista. Siihen ei tarvitse sitoutua vuosiksi, koska kaipaamansa avun voi saada parhaimmillaan jo kolmesta viiteen tapaamiskerran myötä. Terapiaan saapumiseksi ei tarvita lääkärin lähetettä.


"Mitä tapaamisen aikana tapahtuu ?"

Terapiassa saa puhua kaikesta, mitä mielessä on. Niin isoista kuin pienistä arkisista asioista. Myös sellaisista, joita ei ole aiemmin sanonut ääneen. Peloista, epävarmuuksista, salaisuuksista. Omia sanojaan ei tarvitse kaunistella, pidätellä tai selitellä, vaan voi puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

Sekaan mahtuu myöskin naurua ja huumoria, vaikka teemat olisivat isoja. Terapeutti kuuntelee sekä osallistuu keskusteluun. Voi sitä hetkeä, kun ajatukset löytää uusia polkuja, ja muutoksia alkaa tapahtua !


"Sopiikohan ratkaisukeskeinen lyhytterapia minulle ?"

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on terapiaa kenelle tahansa, jonka elämä heittelee tai on jollain lailla solmussa. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ei ole kuitenkaan toimivin hoitomuoto vakaviin mielenterveydellisiin ongelmiin. Se ei näin ollen ole psykoterapiaa, joka kuuluu Kela-korvauksen piiriin. Fysioterapeutin pohjakoulutuksen omaava lyhytterapeutti toimii aina Valviran myöntämällä luvalla terveydenhuollon ammatissaan, joten toiminta on eettisesti ja salassapitovelvotteiden suhteen turvallista.

Esimerkkejä lyhytterapiassa käydyistä keskusteluista

Uupuminen, krooninen kipu, ahdistuneisuus, alakuloisuus, stressi, lasten kasvatus, long covid, sairastuminen, suru, läheisen menetys, omaishoito, parisuhde, trauma, tavoitteet, ihmissuhteet.

Hyvinvoinnin edistäminen

"Miten pääsen alkuun?"

Muutoksessa alkuun pääsemiseksi tarvitset suunnitelman, joka on sinulle itsellesi merkityksellinen. Tavoitteen tulee olla realistinen ja saavutettavissa oleva. Siinä on pysyvien muutoksien rakennuspalikat. Ota itsellesi hetki aikaa ja pysähdy miettimään millainen sinun hyvinvointia edistävä siirtosi on. Autan sinua halutessasi terapiatapaamisella laatimaan suunnitelmasi sisällön.

Motivaatiolla on suuri merkitys

Pohdi tarkkasti seuraavia kysymyksiä: Miksi kaipaan hyvinvointini kohenemista? Mitä hyötyä minulle on siitä? Mitä hyötyä siitä on minun läheisilleni? Voit kirjata vastaukset itsellesi ylös.

Tavoitteen asettamisen vaihe

Hyvä tavoite on yksityiskohtainen, saavutettavissa oleva ja oleellinen hyvinvointiisi liittyvän muutoksen kannalta. Lisäksi on hyödyllistä, jos se on mitattavissa jollain lailla, jotta voit seurata edistymistäsi. Tämä vastavuoroisesti kasvattaa motivaatiosi tasoa. Tavoitteen saavuttamiselle on tärkeää asettaa myöskin aikaraja, jotta muutosten eteen ponnistelulle tulee päätepiste. Pääset siten nauttimaan toivotuista tuloksista.

Kannustajat ympärilläsi

Kerro jollekin omista ajatuksistasi hyvinvointisi edistämisen suhteen. Voitte yhdessä sopia, miten kannustajasi voi tukea sinua tavoitteen saavuttamisessa. Luonnollisesti kannattaa valita kannustajaksesi sellainen henkilö, joka todella auttaa sinua. Hän voi olla terapeuttisi, ystäväsi, äitisi tai työkaverisi.

"Kun kaikki ei menekään niin kuin suunnittelin"

Ei hätää. Tähänkin olemme varautuneet. On viisasta miettiä etukäteen mitkä asiat voivat olla esteenä edistymisellesi. Ja sen jälkeen pohtia, miten selätät nuo esteet. Näin petaat matkallesi pituutta, ettei vauhtisi hyydy hyvien muutosten suhteen ensimmäiseen karikkoon.

"Hei, mä onnistuin !"

Ethän unohda palkita itseäsi. Houkutteleva palkinto auttaa jaksamaan niinä haastavina hetkinä. Edessä olevan palkinnon voimalla jaksat työskennellä sinnikkäästi oman hyvinvointisi eteen. Toivotan kaikille hyvinvoinnin edistäjille onnea ja menestystä muutoksen tielle. Olen täällä sinua varten, jos kaipaat rinnallesi luotettavaa kannustajaa ja ratkaisukeskeisen lyhytterapian asiantuntijaa.